TAKİP ET

3 Kasım 2013 Pazar

Hangisi umurunuzda ki?

Bunları ne zaman göreceksiniz?



Anladık; Televizyonlar yandaş, gazeteler kukla. Peki bizlerin elinde böylesine güçlü bir sosyal medya var iken; Neden saatlerce zamanımızı geçirdiğimiz sosyal medyayı oyun, eğlence ve işe yaramaz bir sürü paylaşım yaparak, beş para etmez tweet’ler atarak, onu bunu beğenip takip ederek kullanırız? Evet, sosyal medyayı doğru kullanmayı becerebildiğimiz zamanlar oldu. Gezi Parkı olayları ve ODTÜ direnişi zamanında etkin bir şekilde kullandık sosyal medyayı. Bu yeterli mi peki? Birbirimiz arasında daha güçlü bir iletişim kurmak, daha sağlam örgütlenebilmek, doğru bir şekilde haberdar olabilmek için neden gerektiği gibi kullanmıyoruz bu elimizdeki gücü.
Meclisteki vekillerin durumu belli; Büyük çoğunluğu yağdanlık. Bazısı menfaatçi. Kimisi çakal, kimisi ihaleci, kimi özelleştirici. Ha bunlara ilaveten, Sayın Muharrem İNCE, Sayın Emine Ülker TARHAN ve Sayın Kamer GENÇ’İ hatırlamakta fayda var. Ve onlar iyi ki var yoksa mecliste sesini çıkartıp birilerine hesap soran hiç kimse olmayacaktı. Şimdi gelelim mevzumuza!
Vakıfbank'ın yüzde 58,51 hissesi bedeli ödenerek Hazine'ye devredilecek. Bu sayede vakıflar, hayır! ve sosyal! işlere daha kolay para harcarken; Bankanın özelleştirmesinin de önü açılacak. Vakıfbank'ın borsa değeri yaklaşık 10,2 milyar lirayı buluyor. Buna göre Hazine, hisseleri devralması karşılığında yaklaşık 5 milyar 968 milyon lirayı fona aktaracak. Hazine daha sonra Vakıfbank'ı blok olarak özelleştirmeye açabilecek. Bir Milli değer daha elden gidiyor, soruyorum kaç kişinin umrunda olduğu için bununla ilgili bir haber paylaştı ya da bir habere katılım yaptı?
Kamu İhale Kanunu’na bir kez daha müdahale eden AKP, oy pusulası basım işini ihale kapsamı dışına çıkarıyor. Şimdiden seçimlere müdahale edilmeye başlandı. ABD dayatması SEÇSİS diye bir sistemin varlığından bile haberi olmayan milyonlar vardır eminim. Peki, hangimiz bunu birilerine doğru bir şekilde anlattık.
Bizlerin vergileriyle yayın yapan TRT’ye; Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşı, eski Başbakanlık Baş Müşaviri İbrahim EREN Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Köşe bucak tutulmaya devam ediyor.
Son 10 yılda ölen 12.000 işçi ve 1 milyon çocuk işçi hakkında en ufak bir haber gördün mü? Peki ya sen bir haber yaptın mı?
Ekmeğin KDV oranı nedir? Bir bilgisi olan var mı? Peki ya Pırlantanın?
Sormadığın, sorgulamadığın, araştırıp öğrenmediğin ve bildiğini paylaşmadığın müddetçe seninde herkesten bir farkın kalmaz. Her şey elinde, her türlü imkana sahipsin. Oku, araştır, öğren ve paylaş. Zaman boşa geçirilemeyecek kadar değerli bu aralar.

Hedefleriniz ile aranıza kimseyi sokmayın. İyi Haftalar

Ertunç ÇELİK
04.11.2013


 

Reklam Alanı

Reklam Alanı
gündemde ne var

Galeri

Biraz Tebessüm